Rådgivning til Køb af virksomhed her

Køb af virksomhed er et virkelig stort og kompliceret træk for mange selskaber, og Køb af virksomhed kan ofte forvolde mange problematikker. Derfor bør man altid være et hundrede procent klar på, hvad det er man kan forvente ved sådan et køb. Der kan være rigtig mange ting, som man ikke lige selv var klar over, og ikke ved hvordan man takler selv. En professionel på området kan klargøre alt for dig, og så skal du ikke længere famle i blinde.

Det kræver dog også at du gør din del af arbejdet, men i store træk vil det tunge læs komme af dine skuldre. Man ønsker jo gerne at det skal være en god oplevelse for begge parter, og for at man kan opnå det skal der også være transparense parterne i mellem. Det kan hurtigt blive meget kludret og sløret hvad intentionerne er, og nogle gange kan det være man køber katten i sækken. Så sørg altid for, at være forberedt i sådan nogle tilfælde.

En proces der kommer til at tage lang tid

Køb af virksomheder er ikke bare lige til, og hvis man indledningsvis gerne vil have den optimale vurdering. Så kræver det også et tidsum der lyder på tre til fem år, for at man kan få alle ting vurderet og set an. Der skal udføres et såkaldt “prospekt”, hvilket er alt informations materialet som bliver samlet sammen. Informationerne lægger til bunds for, at du som tidligere ejer har en masser know how, som den nye ejer ikke besidder. Derfor er det også vigtigt, at man får overgivet denne information så man giver køber et solidt grundlag at arbejde ud fra.

En Vurdering af virksomhed kan ofte føre til, at man får et langt bedre resultat, og har man planer om det kan man lige så godt gå i gang et par år før man selv ser det bliver en realitet. Det kommer jo til at tage sin tid, og så kan man lige så godt være på forkant med de fleste ting.